OBAMA VIL HA FOND FOR FORNYBAR ENERGI

Det hvite hus ber landets folkevalgte opprette et fond på 2 milliarder dollar som skal fremme forskning om fornybar energi. Han ønsket også å investere 1 milliard dollar for opprette femten nye institutter for å fremme denne forskningen. (NTB/New York Times)

OBAMA VIL HA FOND FOR FORNYBAR ENERGI

Pengene til fondet skal tas av føderale skatter og avgifter fra salg av olje- og gass, ifølge presidentens kontor.

- Denne investeringen på 2 milliarder dollar skal støtte forskning om en rekke kostnadseffektive teknologier, som avanserte kjøretøyer drevet av strøm, hjemmedyrket biodrivstoff og innenlandsprodusert naturgass.

President Barack Obama sa også i sin tale om rikets tilstand, at han ønsket å bruke 1 milliard dollar på 15 nye institutter for å utvikle teknologi på disse områdene, etter mønster fra et pilotprosjekt i Youngstown, Ohio.

Han understrekte at han ville ta saken i egne hender hvis Kongressen ikke skrider til handling for å få ned klimautslippene:
- Det er nå på tide at Kongressen samler seg om en ny klimalov, formante presidenten.
Om ikke Kongressen blir med på en større klimalov, vil presidenten bruke sine presidentfullmakter til å redusere CO2-utslipp, opplyste Obama.
– 
Hetebølger, tørker, skogbranner og flommer er nå blitt hyppigere og kraftigere. Vi kan velge å tro at stormen Sandy, den alvorligste tørken på flere tiår og de verste skogbrannene som noensinne er sett i enkelte delstater, alle bare var tilfeldige sammentreff.

Ønsket kvotehandel
For å få ned klimautslippene, ønsket Obama kvotehandel, som ble foreslått av den republikanske senatoren John McCain, republikaner fra Arizona og tidligere sentator Joseph Lieberman, men som ble nedstemt av kongressen. Men han ga ingen detaljer, skriver The New York Times.Kommentarer

kommentarer powered by Disqus